Work

Kedves Túrkeveiek, Tisztelt Választók!

2024. június 9-én önkormányzati választások lesznek Magyarországon.
Nagyon fontos, hogy tudatosan menjünk szavazni és a 19 névből maximum 8 jelöltre lehet érvényes szavazatot leadni. Ennél több X érvénytelen szavazást jelent, míg ennél kevesebb X épp úgy érvényes. Azok a Választók, akik kifejezetten a Túrkevei MSZP jelöltjeit szeretnék támogatni, az alábbi három személy neve mellé helyezzen el egy X-et:

4. Vad Attila

Kedves Túrkeveiek, Tisztelt Szavazók!

Vad Attila vagyok, 39 éves családapa. Civil foglalkozásom grafikus, ahol ilyen és ehhez hasonló kiadványokat tervezek.

Idén kereken 15 éve van vállalkozásom, melyből szerényen, de tisztességesen megélek.

Túrkevén élek Önök között, nap mint nap találkozunk az utcán, a boltban, a kávézóban, a piacon… Már most is képviselem Önöket nagyon sok esetben, legyen szó hibabejelentésről, kátyúzásról, vagy egyéb hétköznapi dolgokról. Azt bátran kijelenthetem, hogy aki eddig segítséget kért Tőlem, valamilyen módon találtunk megoldást!

Hiszem, hogy képviselőként méginkább tudnám segíteni mindennapjaikat!

A jelenlegi ciklusban az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Bizottság külső bizottsági tagjaként van némi rálátásom a testületi munkára, sokat tanultam az elmúlt időszakban, azt gondolom hogy a bizottság többi tagjával hatékonyan tudunk együttműködni.

Az elmúlt években több civil kezdeményezést is támogattam, volt hogy a szervezésben segítettem, más esetben anyagi hozzájárulással, kinek melyik volt a praktikusabb hozzájárulás.

A tiszteletdíjamból szinte minden hónapban segítettem, vagy támogattam egy helyi kezdeményezést, civil szervezetet, vagy magánszemélyt.
Számos alkalommal támogattam az Önkormányzatot, grafikai feladatok, nyomdai előkészítési munkák elvégzésével.

Sokan megállítanak vagy írnak Önök közül, elmondják, hogy milyen problémákkal szembesülnek Túrkevén. Hiszem azt, hogy objektíven és eredményesen tudom képviselni a túrkevei emberek érdekeit, amennyiben bizalmat szavaznak részemre június 9-én!

Az alábbi területek fejlesztése, támogatása
kiemelten fontos számomra:

 • Városmarketing fejlesztése
 • Gyakorlati oktatás támogatása
 • Művészetoktatás támogatása
 • Úthálózat feljesztése
 • Kulturális élet támogatása

5. Kántorné Bíró Emília

Kedves Túrkeveiek!

Születésem óta élek  Túrkevén. Mindig ehhez a városhoz kötődtem, ezt tekintem otthonomnak, bárhol is jártam a világban. Már középiskolásként is vonzott a közélet.  Kerestem a lehetőséget és azt a közösséget, ahol, és akikkel tehetek valamit a városért. A mögöttem  lévő évtizedek eredményei arra biztatnak, hogy folytassam közéleti munkámat.

Nehéz öt évünk volt. Önöknek is, nekem is.

Ez idő alatt alpolgármesterként dolgozhattam Szülővárosomban.

Munkám során mindig a város érdekét tartottam szem előtt. Számos projektet valósítottunk meg. Büszke vagyok arra, hogy hozzájárulhattam a város fejlődéséhez., amit bár lassított, de nem állított meg – az egész világot érintő – covid járvány és az energiaválság.

Sok a jó ember „keviben”.
Az elmúlt évek alatt tanúja, sok tenni akaró  kedves emberrel együtt részese is voltam annak, hogyan nőtte ki magát ez a város egy vibráló közösséggé. Boldoggá tett az a szabadság, amiben támogatásra lelt az általam vágyott karácsonyi falu megvalósítása, mely sokak álma és öröme lett. Azoknak is akik az örömet okozták tevékenységükkel, és azoknak is, akiknek segíthettünk.

Túrkeve gazdag történelme büszke redempciós múlttal népi kulturális örökséggel és megannyi lehetőséggel bír. Az itt élő emberek kemény munkája és szülőföldhöz való hűsége nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.  Elkötelezett vagyok abban, hogy őseink nyomdokait követve továbbra is támogassam Túrkeve fejlődését.

Régi vágyam babakelengye csomag összeállítása, amivel köszönthetnénk minden újszülött gyermeket. Ezzel egy régebbi hagyományt elevenítenénk föl, mert nem csak a családnak, hanem a városnak is öröm minden születendő gyermek.

Hiszek abban, hogy közös erővel továbbra is építhetjük, szépíthetjük városunkat. Célom, hogy minden generáció számára jobb életkörülményeket teremtsünk, és hogy egy olyan várost hozzunk létre, ahol érdemes élni, s aki elment, annak hazatérni.

Számomra öröm, hogy 20 évvel ezelőtt az Európai Unió tagja lett Magyarország. Európa a művészet, a kultúra bölcsője, és szerintem a legszebb földrész is. Európa nagysága a nemzetek egyediségében rejlik.

Jövője is csak ezt a sokszínűséget megtartva lehet tartós szövetség. Az országok közötti kapcsolatot erősítheti a tartalommal megtöltött testvérvárosi rendszer. A csatlakozással  hazánk anyagi és szellemi szinten is nagy lehetőséget  kapott a fejlődésre. Az utazás, a munkavállalás szabadsága erősít bennünket, és biztosított a hazatérés lehetősége.

Személyiségemből fakad, hogy minden helyzetben  megegyezésre törekszem, mert meggyőződésem, hogy az oldhatja fel a nézetkülönbségekből fakadó agresszív indulatokat.

Polgármesterünk megítélésem szerint több területen teljesít kimagaslóan, de szóhasználatában – finoman szólva – nyers, igazi „konok kun”,   de elfogadja tőlem a félreértések elsimításának szándékát.

Támogatom Sallai Róbert Benedek polgármestert a mostani választáson. Megkezdett programjai, jövőbeni elképzelései megvalósításával egyetértek.

Kérem, szavazzanak rám is, hogy folytathassuk közös munkánkat és együtt valósíthassuk meg a város jövőjéről alkotott álmainkat!

Eddigi tevékenységem folytatását csak Önöktől remélhetem.

Túrkevéhez továbbra is hű leszek!

Abban bízok, hogy a választás eredménye Önöknek köszönhetően olyan lesz, hogy sikerül városunkban egy konfliktusmentes egységet, összefogást fenntartani.

Ehhez kívánok bölcs döntést minden Túrkeveinek!

2024. június 9-én Önök döntenek!

Éljenek a lehetőséggel!

14. Kántor Lajos

Tisztelt Választók! Kedves Túrkeveiek!

Először is köszönöm a bizalmat, amit a legutóbbi választáson kaptam Önöktől/Tőletek! Bízom benne, hogy nem éltem vissza ezzel.

A célom az volt, hogy lehetőségeimhez mérten, minél több eleme megvalósuljon az öt éve felvázolt elképzeléseimnek. A rendezvények mennyiségében és minőségében, a rendezett városkép létrejöttében és a Strand fejlesztésében komoly előre lepések történtek a megerősödő civil összefogásnak is köszönhetően. A kül- és belterületi utak, járdák esetén is fejlődött Túrkeve, de maradt azért kellően hiányérzet. Ami „nem jött össze”, az a Gimnáziumi képzés újraindítása, melyre már esélyünk sincs.

Összességben úgy érzem, szerethetőbb lett Túrkeve.

Túrkevén élek, feleségemmel, két nagylányommal és kisfiammal. A Kun-Metalokála Kft. ügyvezetőjeként és a Kevefém Kft. hegesztőmérnökeként dolgozom. Próbálok mindig fejlődni, tanulni, hiszen a „Jó pap is holtig tanul”, a jó Kántor még tovább :). Az eltelt majdnem 5 évben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság, valamint az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport bizottságok alelnökeként, illetve a Gyógyfürdő Nonprofit Közhasznú Kft. felügyelőbizottságának elnökeként járultam hozzá Túrkeve fejlődéséhez. A Túrkevei Atlétikai Clubnál (TAC) igyekeztem koordinálni a szakosztályaink színes sportéletét ezen kívül még mindig aktívan sportolok, több mint 30 éve focizok.

Büszke vagyok rá, hogy Túrkevei vagyok, amit minden alkalommal hangoztatok, mikor lehetőségem van rá, legyen az egy baráti beszélgetés, vagy egy kötetlen üzleti. Bár KISVÁROS vagyunk, de van bölcsődénk, óvodáink, lehet tanulni, zeneiskolába és tánciskolába járni, megannyi sportot kipróbálni, vagy akár versenyszerűen űzni. Nekünk van az ország egyik legjobb gyógyvize, nálunk az egyik legtöbb a napsütéses órák száma, már csak nálunk készül a ropi és itt főzik a világ legjobb birkapörköltjét.

Amit a következő öt évre nézve fontosnak tartok:

 • Turisztika és Strand további fejlesztése
 • Út-, és járdahálózat javítása, építése
 • Rendezvények magas színvonalú megrendezése
 • Közterületek, középületek megóvása, fejlesztése
 • Egészségügyi ellátás javítása
 • Városi infrastruktúra fejlesztése
 • Ellenségeskedésektől mentes közélet

2024. június 9-én vármegyei listára is kell majd szavazni, a szavazás eredménye dönti el a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés összetételét.

Itt csak egyetlen jelöltre történő szavazással lehet érvényes szavazatot leadni, tehát csak egy X tehető.

Vármegyei listán 7 szervezet lesz megjelölve az alábbi sorrendben:

 • 1. DK
 • 2. Fidesz-KDNP
 • 3. MSZP
 • 4. Jobbik - Konzervatívok
 • 5. Mi Hazánk
 • 6. LMP - Zöldek
 • 7. Momentum

Ezen listák közül egyedül az MSZP listája az, ahol az első tízben két túrkevei személy is szerepel, 3. helyen Kántor Lajos és a 7. helyen Vad Attila. Sokat számítana, hogy minél hangsúlyozottabban jelen legyen a Megyei Közgyűlésben Túrkeve. Miután a megyei Közgyűlés 18 főből áll, így nyilvánvalóan az MSZP-s listával van legtöbb esélyünk arra, hogy túrkevei jelöltet erősítsünk. Érdemes megjegyezni, hogy például a kuncsorbai út ügye megyei hatókörű intézkedés és talán nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedekben nem kapta meg Túrkeve a támogatást a sokat emlegetett út felújításához. Megbízva Kántor Lajos és Vad Attila érdekképviseleti munkájában, a túrkeveiek figyelmébe az MSZP listáját ajánljuk, mert egyedül így van esélye, hogy túrkevei képviselő a Megyei Közgyűlés tagja legyen.

2024. június 9-én Európai parlamenti választás is lesz.

Ezen a szavazólapon 11 párt nevét fogják megtalálni, akiknek a nyilvántartásba vétele megtörtént:

 • 1. MEMO
 • 2. LMP - Zöldek
 • 3. DK - MSZP - Párbeszéd - ZÖLDEK
 • 4. 2RK Párt
 • 5. MMN
 • 6. Momentum
 • 7. Fidesz - KDNP
 • 8. Jobbik
 • 9. TISZA
 • 10. MKKP
 • 11. Mi Hazánk

Ezek közül a Szavazók egyetlen érvényes szavazatot adhatnak le a 11 közül kiválasztva, hogy melyik párt képviselje az Európai Parlamentben az Ön értékrendszerét.

Kérjük szavazzon ön is a 3. DK-MSZP-Párbeszéd listájára!

2024. június 9-én szavazzon Ön is képviselőjelöltjeinkre:

2024. június 9-én szavazzon Ön is képviselőjelöltjeinkre:

4. Vad Attila

5. Kántorné Bíró Emília

14. Kántor Lajos

Az általunk támogatott polgármesterjelölt:

2. Sallai Róbert Benedek

Work