Milyen a jó weblap 2023-ban?

2023.10.10.
Posted in Blog
2023.10.10. vada

A jó weboldalnak több kritériumnak kell megfelelnie, hogy használható legyen és élményt nyújtson (divatosan ez a UI és a UX) a látogatók számára. A főbb kritériumokat az alábbiak igyekszem megfogalmazni, tömören és érthetően.

Ergonómia

A weboldaladnak jól áttekinthetőnek és könnyen navigálhatónak kell lennie. A menüpontok könnyen áttekinthetők legyenek és ne legyen túlzsúfolt, fontos a tér (white space), hogy az egyes elemek kontrasztosak legyenek.

Tartalom

A weboldaladnak jó minőségű, releváns és naprakész tartalommal kell rendelkeznie. Az általános információktól kezdve a specifikus tartalmakig, hogy az a felhasználó számára értékes legyen. Mutasd be a cégedet, annak történetét, hogy kialakulhasson a bizalom, illetve a lehető legrészletesebben mutasd be szolgáltatásaidat vagy termékpalettádat, hogy a vásárlód megbizonyosodhasson arról, hogy a megfelelő céget választja.

Kompatibilitás

A weboldaladnak kompatibilisnek kell lennie az összes eszköztípussal és böngészővel, így a látogatók bármilyen eszközről meg tudják tekinteni. Legyen reszponzív, mobilbarát és lehetőleg ugyanazt a megjelenést adja Chrome-ban mint Safariban.

Megjelenés

A weboldaladnak profi és esztétikus megjelenéssel kell rendelkeznie. A felhasználók elvárják a jól megtervezett, jól megjelenített weboldalakat. Ez az összefogottság bizalmat ébreszt és segíti a látogatót eljuttatni a belépési ponttól a konverziós pontig – azaz az ajánlatkérésig, kapcsolat felvételig vagy vásárlásig stb.

SEO

A weboldaladnak jól indexelhetőnek és rangsorolhatónak kell lennie a keresőmotorokban. Ennek érdekében a weboldalnak rendelkeznie kell a megfelelő meta címkékkel, leírásokkal, és kulcsszavakkal, valamint a jó minőségű, egyedileg megírt, releváns tartalommal.

Működőképesség és sebesség

A weboldaladnak gyorsan kell betöltődnie és zökkenőmentesen kell működnie. A látogatók hamar megunják ha egy oldal túl lassan töltődik be, vagy ha az adott weboldalon túl sok hibával találkoznak. Nem fognak újra próbálkozni, keresnek tovább és a versenytársak oldalára fognak jutni.

Biztonság

A weboldaladnak biztonságosnak kell lennie, minden adatot és információt meg kell védenie a támadásoktól, illetve az illetéktelen kezektől.

Interaktivitás

Az interaktív weboldal olyan oldal, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy aktívan részt vegyenek az oldal tartalmának megtekintésében és szerkesztésében vagy létrehozásában. Az interaktivitás lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen és aktívan alakíthassák vagy használhassák az oldal tartalmát anélkül, hogy elnavigálnának a weboldalról.
Interaktív weboldal lehet például:

  • kommentelési rendszer
  • szavazási rendszer
  • játékok
  • kérdőívek és szavazatok
  • kapcsolatfelvételi űrlapok
  • egyszerű felhasználói profilok
  • videók, zenék lejátszása

Az interaktív weboldalak növelik a felhasználók élményét, mert lehetővé teszik, hogy az oldal használói aktív részesei legyenek az oldal tartalmának, ezáltal örömmel fogják használni a weboldalt.

Bízom benne, hogy a fent összefoglaltak nagyban fogják segíteni az újonnan tervezendő weboldalad megálmodását. Amennyiben további segítségre, konzultációra lenne szükséged, keress minket bizalommal, állunk rendelkezésedre.

 

, , , , ,
Contact

Kérdésed van?

Fordulj hozzánk bizalommal, az alábbi témákban, elérhetőségeink egyikén:

Kiadványtervezés

Névjegykártya, szórólap, magazin,
katalógus tevezése, akár kivitelezéssel is.

Arculattervezés

Céglogó tervezéstől a teljes üzlet dekorációig, akár kivitelezéssel is.

Weboldal tervezés

Landing page-től a webáruházig,
tervezés és kivitelezés.

Reklámgrafika

Online és offline reklámgrafika,
a bannertől a facebook reklámig.

Nyomdai kivitelezés

A névjegykártyától egészen
az üvegnyomtatásig.

Textilfeliratozás

A pólók emblémázásától
a munkaruházat gépi hímzéséig.

+36 70 363 8501

Contact